Waterdiertjes zoeken in de Alde Feanen

2 juli, Bezoekerscentrum De Alde Feanen in EARNEWÂLD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ben jij de ouder van een avonturier tussen de 6 en 12 jaar die niet vies is van een beetje modder? Dan is deze jeugdexcursie een groot feest! Eerst gaan we een eigen schepnetje maken en daarna leert onze natuurgids de kinderen over het onderwaterleven in Nationaal Park De Alde Feanen. Gewapend met h...

Lees meer

Ben jij de ouder van een avonturier tussen de 6 en 12 jaar die niet vies is van een beetje modder? Dan is deze jeugdexcursie een groot feest! Eerst gaan we een eigen schepnetje maken en daarna leert onze natuurgids de kinderen over het onderwaterleven in Nationaal Park De Alde Feanen. Gewapend met het schepnetje, teiltjes en loeppotjes gaan we op onderzoek uit. Het dragen van laarzen, meenemen van droge kleren en een anti-muggenstift wordt aanbevolen.

De planten en dieren in dit moerasgebied houden wel van nattigheid. Daarnaast is er veel leven te vinden in het water. In de onderwaterwereld leven grote roofvissen, zoals de snoek, maar ook kleinere beestjes, zoals waterschorpioenen. Maak kennis met de posthoornslak, deze lijkt op een opgerolde dropveter. Of ontmoet het relaxte bootsmannetje, een kevertje dat heerlijk op zijn rug ligt te dobberen. Wist je dat het bootsmannetje zijn naam te danken heeft aan zijn peddelarmen die lijken op de peddels van een bootje? Kortom een leuke en leerzame activiteit voor jouw avonturier!

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 2 juli 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Kinderen : € 4.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: leden gratis.

Waar is het?

Bezoekerscentrum De Alde Feanen
Koaidyk 8
9264 TP EARNEWÂLD
0511 539618
www.dealdefeanen.nl
bcdealdefeanen@fryskegea.nl