Weg uit de stad

21 mei, Grand Café Het Spijslokaal in WARFFUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Cinema het Hogeland vertoont de documentaire 'Weg uit de stad' in het Spijslokaal te Warffum, in aanwezigheid van de regisseurs. De druk op de stad neemt toe, ook in Groningen. Huizenprijzen rijzen de pan uit, toerisme zorgt vaak voor drukte en ergernis. Waarom niet naar het platteland getrokken? J...

Lees meer

Cinema het Hogeland vertoont de documentaire 'Weg uit de stad' in het Spijslokaal te Warffum, in aanwezigheid van de regisseurs.

De druk op de stad neemt toe, ook in Groningen. Huizenprijzen rijzen de pan uit, toerisme zorgt vaak voor drukte en ergernis. Waarom niet naar het platteland getrokken? Jonge mensen ruilen steeds vaker de stad in voor het ommeland, op zoek naar ruimte, rust en nieuwe avonturen. Zijn zij een deel van de oplossing voor problemen als krimp en vergrijzing? Vormen zij het nieuwe elan voor het platteland?

Jeulink en Tieman portretteren twee jonge Groningse stadverlatersgezinnen in hun documentaire Weg uit de stad die in november 2021 in première ging in het Groninger Forum. Een van die jonge stellen verhuist van Amsterdam naar Borgercompagnie. Het andere trekt na wereldwijze omzwervingen naar Uithuizermeeden om daar een biologisch-dynamische kwekerij (De Eemstuin) over te nemen. Met zijn alternatieve vorm van landbouw belanden ze midden tussen de gangbare akkerbouwers van Noord-Groningen. De financiering is krap en de uitdagingen zijn groot. Lukt het hen het hoofd boven water te houden?

Deze documentaire heeft nog een extra Warffums tintje omdat o.a. Jan Dirk Gardenier – onderzoeker (en Kunstkerk-initiator) – commentaar geeft. De voorstelling is in het Spijslokaal, Oosterkerkpad 3, op zaterdagavond 21 mei en omvat niet alleen de documentaire, maar ook – na de pauze – een levendig debat met deskundigen en met het aanwezige publiek over het nieuwe elan van het platteland, onder leiding van Gardenier.

Vooraf organiseert het Spijslokaal bovendien een soep-en-salademaaltijd met biologische groenten van diezelfde Eemstuin. De kosten voor de maaltijd (inclusief 1 consumptie – bier, wijn, fris, koffie, thee) zijn €16 per persoon. De maaltijd start om 18:30. Entree voor de filmavond (ook inclusief 1 consumptie) – is €5. Inloop is vanaf 19:30, de film start om 20:00.

Vooraf organiseert het Spijslokaal een soep-en-salademaaltijd met biologische groenten van diezelfde Eemstuin. De kosten voor de maaltijd (inclusief 1 consumptie – bier, wijn, fris, koffie, thee) zijn €16 per persoon. De maaltijd start om 18:30. Entree voor de filmavond (ook inclusief 1 consumptie) – is €5.

Diner voorafgaande aan de film

Lees minder

Links

Data en tijden

za 21 mei 2022 : 18:30 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Waar is het?

Grand Café Het Spijslokaal
Oosterkerkpad 3
9989 AH WARFFUM

€ 5,00