geannuleerd

Weihnachtsoratorium

12 december 2021, RK Kerk in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de RK kerk in Heerenveen voert Hortus Vocalis op 12 december delen van het Weihnachtsoratorium van Bach uit. In de RK kerk in Heerenveen voert het kamerkoor Hortus Vocalis op zondag 12 december om 15.00 uur delen van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach uit. Op het programma staan d...

Lees meer

In de RK kerk in Heerenveen voert Hortus Vocalis op 12 december delen van het Weihnachtsoratorium van Bach uit.

In de RK kerk in Heerenveen voert het kamerkoor Hortus Vocalis op zondag 12 december om 15.00 uur delen van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach uit. Op het programma staan de cantates 1-4 evenals het openingskoor uit cantate 5. Het koor zal voor deze gelegenheid worden uitgebreid naar zo’n 28 zangers. De soli zullen worden vertolkt door vier solisten van het Nederlands Kamerkoor. Barokorkest Florilegium Musicum verzorgt de begeleiding. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Gerben van der Veen.

Het oratorium, bestaat uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken, soms aangeduid als cantates. Bach schreef het voor de periode van Kerst 1734 tot en met Driekoningen 1735. De teksten zijn ontleend aan het Evangelie volgens Lucas en het Evangelie volgens Matteüs en waarschijnlijk geschreven door librettist Picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici.

Jauchzet, Frohlocket, zo opent het Weihnachtsoratorium van Bach. Het zijn woorden die na de coronacrisis extra lading krijgen nadat de koorwereld anderhalf jaar amper heeft kunnen zingen. Dit concert vormt eigenlijk het alternatief voor het Jubileumconcert, dat in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor op 1 mei van dit jaar zou worden gehouden, maar noodgedwongen moest worden gecanceld. De samenwerking wordt echter voortgezet. Zo zullen zangers van het NKK workshops geven aan de zangers van Hortus Vocalis en ook verzorgen zij de soli van dit concert.

Het Nederlands Kamerkoor (NKK) zegt daar zelf het volgende over:
Wij (NKK) werken graag met CVF samen en zien de gezamenlijke productie als een kans in contact te blijven met de koorzangers- en liefhebbers in de provincie Friesland. In deze buitengewoon uitdagende tijd voor de hele korensector is het van groot belang om verbindingen te blijven leggen tussen publiek, amateurzangers en professionals door het hele land.


Openbare repetitie:

Belangstellenden worden op maandag 22 november van 19.30 tot 22.00 uur in de gelegenheid gesteld om een openbare repetitie bij te wonen. Er wordt gerepeteerd in de Goede Herderkerk aan de Oude Veenscheiding 15 in Heerenveen.

Uitvoerenden:

Hortus Vocalis (uitgebreid)
Barokorkest Florilegium Musicum
Het geheel onder leiding van Gerben van der Veen

Vier solisten van het Nederlands Kamerkoor:
Heleen Koele sopraan
Kaspar Kröner alt
Maarten Romkes tenor
Joep van Geffen bas

Uitvoeringen:
11 december Meinardstsjerke Minnertsgea 20.00 uur
12 december RK Kerk Heerenveen 15.00 uur.

Kaartverkoop:
Kaarten met vroegboekkorting tot 31-10 verkrijgbaar €22,-
Voorverkoop €26,-
Verkrijgbaar via collegiumvocalefryslan.nl
Kaarten aan de zaal €30,-

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 12 december 2021 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 30.00 € 26.00

Voorverkoop: vroegboekkorting tot 31-10 22 euro; na 31-10 26 euro; collegiumvocalefryslan.nl.

Waar is het?

RK Kerk
Crackstraat 13
8441 ES HEERENVEEN

€ 30,00