Welkom in Heechterp

21 mei t/m 3 juli, Diverse locaties in de wijk Heechterp in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Foto-expositie in Heechterp met zo'n 200 foto's van wijkbewoners op acht pleintjes in de wijk. Tot 3 juli 2022 vindt in de wijk Heechterp in Leeuwarden een grote foto-expositie plaats. Zo’n 200 foto’s worden getoond op acht pleintjes in de Leeuwarder wijk. Bijzonder zijn de acht foto’s van wijkbewo...

Lees meer

Foto-expositie in Heechterp met zo'n 200 foto's van wijkbewoners op acht pleintjes in de wijk.

Tot 3 juli 2022 vindt in de wijk Heechterp in Leeuwarden een grote foto-expositie plaats. Zo’n 200 foto’s worden getoond op acht pleintjes in de Leeuwarder wijk. Bijzonder zijn de acht foto’s van wijkbewoners van 6 x 4 meter die langs de flats hangen die straks worden afgebroken.

De aanleiding
Binnen 10 jaar worden alle 24 driehoogflats in de Leeuwarder wijk Heechterp gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Deze ingreep heeft een enorme impact op de wijk, maar vooral op de bewoners. Voor fotografen Menno de Boer, Ton Groot Haar, Dineke Kaal en Elske Riemersma van Fotocollectief Leeuwarden was dit de aanleiding voor het fotoproject 'Welkom in Heechterp'.
Ze vroegen zich af welke mensen er wonen, welke verhalen ze hebben en wat hun dromen zijn. Sinds mei vorig jaar hebben ze zich ondergedompeld in de wijk, om de mensen in deze ‘achterstandswijk’ te documenteren: volwassen, kinderen, jarigen en mensen die oorspronkelijk uit andere culturen komen. Voor de fotografen is Heechterp een prachtige wijk met kleurrijke, stoere, veerkrachtige en gastvrije mensen, kortom: ‘de rijkste wijk van Nederland’.

De fotoseries
De vier fotografen maakten elk een eigen documentaire en/of portretserie over de wijk. Menno de Boer legde vast hoe wijkbewoners hun verjaardag vieren, Ton Groot Haar maakte portretten van tien trotse kinderen uit groep 7/8 van de Plataanschool, Dineke Kaal fotografeerde het straatbeeld van Heechterp en Elske Riemersma zocht wijkbewoners op uit verschillende culturen. Kinderen van de Plataanschool fotografeerden ouderen in de wijk en deelnemers van de cursus Kijk mijn Wijk maakten fotoseries zoals zij de wijk zien. Ook worden oude archieffoto’s getoond van de wijk.

De expositie in de wijk is gratis en op alle tijden te bezoeken. De start van de expo is bij het wijkcentrum. Kijk op www.welkominheechterp.nl voor de openingstijden.

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Diverse locaties in de wijk Heechterp
Egelantierstraat 5
8924 EJ LEEUWARDEN

gratis