Welkom in Weldadig Willemsoord

31 juli t/m 15 augustus, Diverse locaties in WILLEMSOORD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Deze zomer is het weer 3 weekenden feest in Kolonie III tijdens ‘Welkom in Weldadig Willemsoord’. De huidige kolonisten hebben een feestelijk programma samengesteld voor alle leeftijden met een blik op heden en verleden van dit vrije koloniedorp. Dus noteert u maar alvast in uw agenda 31 juli – 1...

Lees meer

Deze zomer is het weer 3 weekenden feest in Kolonie III tijdens ‘Welkom in Weldadig Willemsoord’.

De huidige kolonisten hebben een feestelijk programma samengesteld voor alle leeftijden met een blik op heden en verleden van dit vrije koloniedorp. Dus noteert u maar alvast in uw agenda 31 juli – 1, 7 ,8, 14 en 15 augustus. Alle dagen en alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Duik in de bijzondere geschiedenis van Willemsoord.

Het 200-jarige jubileumjaar 2020 van het koloniedorp Willemsoord is door de pandemie geruisloos voorbij gegaan. In 2021 is er echter een nieuw aantrekkelijk programma gemaakt.

Wat is er te doen en te bekijken?
In het koloniekerkje is een historische doopjurkenexpositie met foto’s van de dragers, waarop de sfeer van vroeger te ervaren is. Oude doop- en trouwboeken liggen ter inzage. Misschien familie te vinden? Er staan muzikale intermezzo's op het programma zoals een harpiste met een fluitiste.

Natuurlijk gaat de Kolonie-expres weer rijden tussen de locaties met ook een informatief rondje door De Pol en Huttenberg. Ook de boerenmarkt rondom de kerk staat weer op het agenda.

In Eethuys de Steen is de Virtual Reality Tour verkrijgbaar. Er is een Weldadige Culinaire Wandeling: laat je onderweg verrassen! Je kan in het eethuys overigens ook koloniaal eten en drinken!

Alle dagen is er extra aandacht voor kinderen. Spelletjes uit de kolonietijd staan voor ze klaar op alle locaties. En er is doorlopend poppenkast: ‘Jan Klaassen in de Kolonie’ door Poppentheater ‘t Zilveren belletje. Er is een speeltuin en een speurtocht uitgezet.

In Et Kloniehuus is een stamboom te zien van twee bekende kolonistenfamilies: Kamans en Vormeer. Bekende namen in Willemsoord. Hoe kwamen ze hier en hoe is ze het vergaan?

Daar is ook een expositie te zien met werk van kunstenaars uit de omgeving van Willemsoord met de geschiedenis van de kolonisten en de huidige migratie als onderwerp. Verschillende technieken zijn toegepast die kolonisten ook beoefenden: zoals wol vilten, verven, spinnen en weven.

We respecteren de coronaregels.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 31 juli 2021 : 11:00 - 16:30
zo 1 augustus 2021 : 12:00 - 16:30
za 7 augustus 2021 : 11:00 - 16:30
zo 8 augustus 2021 : 12:00 - 16:30
za 14 augustus 2021 : 11:00 - 16:30
zo 15 augustus 2021 : 12:00 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: excl. de culinaire wandeling.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Diverse locaties
Steenwijkerweg 155-159 / Paasloregel 3
8338 ST WILLEMSOORD

Gerelateerde evenementen

Loader