Whipster + Avery Plains

10 september, Vera in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Whipster en Avery Plains presenteren hun nieuwe gezamenlijke dubbel single ‘A song of my own rising/A perpetual Longing’. Whipster is terug van nooit weggeweest. De band is actief sinds halverwege de jaren '90 en kende zijn hoogtijdagen rond het verschijnen van debuutplaat 'Strange' (2002) en opvol...

Lees meer

Whipster en Avery Plains presenteren hun nieuwe gezamenlijke dubbel single ‘A song of my own rising/A perpetual Longing’.

Whipster is terug van nooit weggeweest. De band is actief sinds halverwege de jaren '90 en kende zijn hoogtijdagen rond het verschijnen van debuutplaat 'Strange' (2002) en opvolger 'Road Apple' (2005). De afgelopen jaren stond stond Whipster nog wel eens in VERA om samen met andere bands een ode te brengen aan Motörhead, Fred Cole, Black Sabbath en The Sound. Whipster bracht in 2020 samen met Avery Plains de dubbelsingle ‘A song of my own rising/A perpetual Longing’ uit op vinyl.

Avery Plains is een kwartet dat qua bezettingen aardig wat vertakkingen in de underground stamboom van Groningen vertegenwoordigt. Moonlizards, Meindert Talma, Dandruff, Sexton Creeps, Benjamin B en Audiotransparent zijn voorbeelden van bands waar de afzonderlijke leden in resideerden.

Debuutsingle 'The Gloomy Ones' zag het levenslicht op Subroutine Records, daarna volgde debuutalbum 'Avery Plains' in eigen beheer. De band werd in die tijd als een 'tienkoppig monster met het volume op 11' aangemerkt. Wat wil je ook met 4 gitaristen in de gelederen. Er is flink rondgespeeld in die periode. In 2016, Vera Groningen, volgde een support van Dinosaur Jr. waarbij het Vera-publiek Avery Plains verkoos tot "Best Support Act" van het jaar.

Het monster dunde zichzelf uit tot een kwartet, maar de gitaarnoise is er alleen maar feller op geworden. Popsongs, exploderend in een wall of sound, onstuimig en tergend, bijna de bocht uit… In Juli 2021 kwam het nieuwste Avery Plains album 'soOn' uit, waarop de krachtige sound van de huidige formatie goed te horen is.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 10 september 2021 : 21:00 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 8.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Vera
Oosterstraat 44
9711 NV GRONINGEN
050 3134681
http://www.vera-groningen.nl

€ 8,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader