Wia Buze

25 juni, Openluchttheater Sellingen in SELLINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een muziekvoorstelling van Wia Buze in het openluchttheater in Sellingen Wia Buze is geboren en getogen in het vissersdorpje Termunterzijl. Toen ze 2 jaar oud was wist zij dat ze zangeres wilde worden. Op 15-jarige leeftijd (in 1985) deed ze mee aan een voorronde van de Soundmixshow en daarna was h...

Lees meer

Een muziekvoorstelling van Wia Buze in het openluchttheater in Sellingen

Wia Buze is geboren en getogen in het vissersdorpje Termunterzijl. Toen ze 2 jaar oud was wist zij dat ze zangeres wilde worden. Op 15-jarige leeftijd (in 1985) deed ze mee aan een voorronde van de Soundmixshow en daarna was het hek van de dam. Er volgden vele talentenjachten en heel veel prijzen, waaronder de Jordaantrofee (1991) en het Nederlands Songfestival (1995). In 1988 begon Wia met zingen in haar moerstaal, het Gronings en vanaf dat moment is zij niet meer weg te denken uit de wereld van de streektaalmuziek. Voor haar verdiensten voor het behoud van het Gronings en de streektaalmuziek ontvangt ze de K. ter Laanpries 2004 en wordt ze in 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Inmiddels zijn we 37 jaar verder en heeft Wia ontzettend veel optredens verzorgd met haar Gronings repertoire. In 1991 maakte zij haar eerste cd ‘Ik kom van Ziel’, in maart 2016 leverde zij de cd ‘Thoes’ af. In totaal maakte Wia door de jaren heen 10 cd’s met producer/arrangeur Jur Eckhardt. In 2020 vierde Wia haar 35-jubileum met het uitbrengen van het album ‘Lös!’ met haar nieuwe producer/arrangeur Mark Pepping. De presentatie van dit album viel samen met de afkondiging van de eerste Corona-lockdown waardoor ook de geplande theatertour kwam te vervallen. Inmiddels komt, na bijna 2 jaar, alles gelukkig weer op gang en staat Wia te popelen om weer op de bühne te kunnen staan en haar publiek weer te zien.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 juni 2022 : 20:00 - 23:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 11.50 € 11.50

Voorverkoop: openluchttheatersellingen.nl.

Waar is het?

Openluchttheater Sellingen
Dennenweg 1
9551 VJ SELLINGEN
0599 322583
www.openluchttheatersellingen.nl
info@openluchttheatersellingen.nl