Wie waren ze, de beroemde Groningers, begraven op de Zuiderbegraafplaats?

4 september, Zuiderbegraafplaats in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een rondleiding over de Zuiderbegraafplaats olv Henk Bakker, die aan de hand van de graven over beroemde Groningers vertelt. Op de grote Zuiderbegraafplaats van de stad Groningen liggen veel beroemde Groningers begraven, zoals Hendrik de Cock van de Afscheiding, Wolters en Noordhoff van de schoolbo...

Lees meer

Een rondleiding over de Zuiderbegraafplaats olv Henk Bakker, die aan de hand van de graven over beroemde Groningers vertelt.

Op de grote Zuiderbegraafplaats van de stad Groningen liggen veel beroemde Groningers begraven, zoals Hendrik de Cock van de Afscheiding, Wolters en Noordhoff van de schoolboeken, vader en moeder van de beroemde schilders Mesdag, Jan Altink, kunstschilder van De Ploeg, Otto Eerelman, kunstschilder, Theodorus Niemeijer van de tabaksfabriek, Guyot de oprichter van het doveninstituut en vele anderen. Er is een interessante rondleiding uitgezet van zo'n 2 uur langs de graven van deze beroemde Groningers.

Ook komt de geschiedenis en het ontstaan van de Zuiderbegraafplaats aan de orde en zijn er verbanden te leggen met het Edict van Nantes en de Tiendaagse veldtocht.

Henk Bakker leidt rond en zal over deze mensen van alles vertellen. Aanmelden gewenst: info@henkbakker.nl. Deze rondleiding is ook op zondag 4 september 2022.

Gift welkom. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 4 september 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Zuiderbegraafplaats
Hereweg 78
9725 AG GRONINGEN

gratis