Wiep de Wit

18 mei t/m 1 juli, Bibliotheek in BALK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Expositie Bibliotheek Balk door Wiep de Wit Wiep maakt lyrisch abstract werk. Met de grootst mogelijke eenvoud drukt ze haar gevoel voor landschap en natuur uit. Over het werk van Wiep de Wit Het werk van Wiep is herkenbaar door diversiteit, puurheid, eenvoud, gemengde technieken en de steeds ter...

Lees meer

Expositie Bibliotheek Balk door Wiep de Wit

Wiep maakt lyrisch abstract werk. Met de grootst mogelijke eenvoud drukt ze haar gevoel voor landschap en natuur uit.

Over het werk van Wiep de Wit

Het werk van Wiep is herkenbaar door diversiteit, puurheid, eenvoud, gemengde technieken en de steeds terugkomende kleuren, zowel in haar ruimtelijke objecten als het platte vlak waarop ze werkt. Lyrisch abstract, zo wordt haar werk omschreven.
Ze probeert de werkelijkheid naar haar hand te zetten zodat er een geheel eigen sfeer ontstaat. Daarin zit voor haar voornamelijk de grote uitdaging n.l. op intuïtieve manier minimaal beeldend uitdrukken wat haar raakt, de kunst van het weglaten.
“Mijn bedoeling is om met de grootst mogelijke eenvoud mijn gevoel voor landschap en natuur uit te drukken”.
Dat landschap is herkenbaar o.a. door het iedere keer terugkomend thema; “Huizen”. Door de persoonlijke rust die ontstond tijdens de corona periode kreeg ze inzicht dat de huizen die ze al jaren maakt, een metafoor zijn voor haar “thuisgevoel”, haar innerlijke, haar bewustzijn.
Een terugkerend thema in haar werk is ook het “Wad”. Opgegroeid in Dronrijp en later verhuisd naar de zware klei bij de kust is het logisch dat de weidsheid, de zee en alles achter de dijk invloed heeft op haar werk. Bovendien heeft ze door haar werk als leerkracht op Ameland de sfeer van het Wad en de bewoners geproefd.
Vaak gaat ze er alleen op uit en geniet ze van het buiten in de natuur zijn. Onderweg komt ze altijd materiaal tegen dat later door de kijker weer in haar werk terug te zien is. Een nieuwe geschiedenis ontstaat.
Uiteraard maakt ze ook “uitstapjes” in haar werk door het maken van muurcirkels, klein werk of even totaal ander kleurgebruik. Het zijn echter altijd persoonlijke onderwerpen. Haar passie voor beeldend creëren is enorm groot en aan fantasie ontbreekt het haar nooit. De kunst van het intuïtief uiten gaat als een rode draad door haar leven, zij kan niet zonder deze passie.

Atelier Suderheech
www.wiepdewit.nl wiepdewit@hotmail.com

Lees minder

Links

Data en tijden

di 28 juni 2022 : 10:00 - 17:30
wo 29 juni 2022 : 14:00 - 17:30
do 30 juni 2022 : 14:00 - 17:30
vr 1 juli 2022 : 14:00 - 17:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Bibliotheek
Dubbelstraat 1a
8561 BC BALK
0514 602355
www.bibliothekenmarenfean.nl
balk@bibliothekenmarenfean.nl

gratis