Wietse Meinardi en Berta van der Kolk

10 oktober, Waterstaatskerk in BOVENSMILDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wietse Meinardi en Berta van der Kolk spelen een afwisselend en toegankelijk programma. Naast de fluit worden 3 toetsinstrumenten bespeeld. Wietse Meinardi en Berta van der Kolk geven op 10 oktober een gevarieerd concert in de Waterstaatskerk in Bovensmilde. Zij vormen al jaren een vast duo en sp...

Lees meer

Wietse Meinardi en Berta van der Kolk spelen een afwisselend en toegankelijk programma.
Naast de fluit worden 3 toetsinstrumenten bespeeld.

Wietse Meinardi en Berta van der Kolk geven op 10 oktober een gevarieerd concert in de Waterstaatskerk in Bovensmilde. Zij vormen al jaren een vast duo en spelen graag samen.
Naast de fluit worden 3 toetsinstrumenten bespeeld: het fraaie historische kerkorgel uit 1684, het Deblieck-kistorgel uit de Adventskerk in Assen en de piano. Het kistorgel bevat alleen houten pijpen en heeft een mooie volle klank. Omdat het kerkorgel een half toon te hoog gestemd is wordt er gebruikt gemaakt van dit orgel in het samenspel bij een aantal stukken.
Het programma is afwisselend en toegankelijk. Er klinkt muziek uit 3 landen. Het programma start met muziek van 2 beroemde Nederlandse componisten: Hendrik Andriessen uit de 20e eeuw en Sweelinck, van wie dit jaar herdacht wordt dat hij 400 jaar geleden overleden was. Daarna klinkt Duitse muziek van Johann Sebastian Bach voor fluit en orgel en voor orgel solo. Het grootste gedeelte van het programma wordt ingevuld met muziek uit Engeland: een Sonate van Handel, delen uit de Suite Antique van John Rutter voor piano en fluit, muziek Rutter en Drayton op het orgel. Als afsluiting spelen Wietse en Berta op fluit en kistorgel de London Scenes van Dick Sanderman: nieuwe speelse muziek, waarin allerlei gebouwen en locaties in London worden uitgebeeld in afwisselende stijlen. Muziek door een Nederlander óver Engeland.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 10 oktober 2021 : 15:00 - 16:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 8.50 € 8.50
Kinderen : Gratis (t/m 16 jaar)

Voorverkoop: http://cultuurpodiumbovensmilde.nl/reserveren/.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Waterstaatskerk
Hoofdweg 186
9421 PD BOVENSMILDE

€ 8,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader