Wietse Ouwejan.

12 augustus, Grote of Jacobijnerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Pauzeconcert in de Grote of Jacobijnerkerk door Wietse Ouwejan. Wietse Ouwejan (*1999) begon met orgellessen op zijn achtste. Lessen kreeg hij van een kennis. Al snel daarna nam hij lessen bij Jochem Schuurman, bij wie hij bijna 10 jaar lessen heeft gevolgd. Sinds 2016 studeert hij aan het Prins Cl...

Lees meer

Pauzeconcert in de Grote of Jacobijnerkerk door Wietse Ouwejan.

Wietse Ouwejan (*1999) begon met orgellessen op zijn achtste. Lessen kreeg hij van een kennis. Al snel daarna nam hij lessen bij Jochem Schuurman, bij wie hij bijna 10 jaar lessen heeft gevolgd. Sinds 2016 studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Eerst de vooropleiding, nu de hoofdvakstudie. Les krijgt hij van Erwin Wiersinga, Sietze de Vries en voorheen eveneens van Theo Jellema. Masterclasses volgde hij bij Ville Urponen, Stef Tuinstra, Eric Lebrun, Matteo Imbruno, Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius en Arvid Gast. Interpretatie- en bijvaklessen klavecimbel volgt Wietse bij Johan Hofmann. Momenteel studeert Wietse eveneens aan de LOTO (Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur). Zijn mentor is Peter van Dijk. Wietse Ouwejan is vanaf 2022 organist van de Grote kerk te Emmen, alwaar hij het Meijer-orgel uit 1873 bespeelt. Tevens is hij organist in de Christelijk Gereformeerde Kerk te Drachten en de Oud-Katholieke Kerk te Groningen.
Wietse speelt werken van: Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) Allegro d-moll; Johannes Brahms (1833-1897) O Traurigkeit, O Herzeleid en O Welt, ich muss dich lassen; Franz Schmidt (1874-1939) Präludium und Fuge D-Dur “Halleluja”.

Collecte bij de uitgang

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 12 augustus 2022 : 12:30 - 13:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN LEEUWARDEN
www.grotekerkleeuwarden.nl
info@grotekerkleeuwarden.nl

gratis