WIJ.... doorbreken de cirkel van geweld

14 februari t/m 3 juni, Gemeentehuis in JOURE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Reizende tentoonstelling WIJ...doorbeken de cirkel van geweld. 30 artistieke portretten en mediakrant. Een initiatief van de Stichting Open Mind. WIJ… doorbreken de cirkel van geweld Reizende tentoonstelling 30 artistieke portretten op grote posters en een fotokrant tonen de verhalen van slacht...

Lees meer

Reizende tentoonstelling WIJ...doorbeken de cirkel van geweld. 30 artistieke portretten en mediakrant. Een initiatief van de Stichting Open Mind.

WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

Reizende tentoonstelling


30 artistieke portretten op grote posters en een fotokrant tonen de verhalen van slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Maar ook van degenen die een belangrijke rol speelden in het doorbreken van de cirkel van geweld. Samen vertellen ze hoe het hen is gelukt. Hun verhalen en portretten dienen als aanjager om dit lastige onderwerp bespreekbaar te maken. En om ons te motiveren en aan te zetten tot handelen. Niet langer wegkijken of doorverwijzen, maar inzien dat we zelf iets kunnen betekenen voor de slachtoffers. Of het nu gaat om kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, mannen of vrouwen. Want verstopt achter angst, schaamte, onmacht of misplaatste loyaliteit voltrekt zich in de samenleving dagelijks een stille ramp die nauwelijks wordt gesignaleerd. Geweld - seksueel, fysiek of psychisch - in een omgeving waarin je je veilig zou moeten voelen laat diepe sporen na.
In Nederland zijn jaarlijks 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen het slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Deze reizende expositie is een initiatief van de stichting Open Mind samen met het overheidsprogramma Geweld hoort nergens thuis. De overheid heeft een belangrijke taak in het tegengaan van geweld, maar komt vaak niet verder dan de voordeur. De samenleving ziet veel meer, of kan veel meer zien. Iedereen kan een specifieke rol spelen.
De tour van de multimediale tentoonstelling is gestart in Rotterdam en reist langs diverse gemeenten. Gemeente De Fryske Marren staat met de tentoonstelling in het gemeentehuis achter de slogan Niets doen is geen optie! van de stichting Open Mind.

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 30 mei 2022 : 13:00 - 20:00
di 31 mei 2022 : 9:00 - 16:00
wo 1 juni 2022 : 9:00 - 16:00
do 2 juni 2022 : 9:00 - 16:00
vr 3 juni 2022 : 9:00 - 12:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis
gratis