Wim Borst, Hanneke Giezen en Olav Slingerland

8 april t/m 1 mei, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Keramiek expositie in De De Lawei met het drietal hedendaagse keramisten: Wim Borst, Hanneke Giezen en Olav Slingerland. De veelzijdigheid van keramiek Keramiek is een kunstvorm die verrassend gevarieerd is in materiaalkeuze, toegepaste techniek, kleur- en zeggingskracht. Bert Munsterman, keramiekc...

Lees meer

Keramiek expositie in De De Lawei met het drietal hedendaagse keramisten: Wim Borst, Hanneke Giezen en Olav Slingerland.

De veelzijdigheid van keramiek
Keramiek is een kunstvorm die verrassend gevarieerd is in materiaalkeuze, toegepaste techniek, kleur- en zeggingskracht. Bert Munsterman, keramiekcurator van De Lawei, toont deze veelzijdigheid aan de hand van het werk van een drietal hedendaagse keramisten.

Het werk van Wim Borst (1946) sluit aan bij de Nederlandse geometrisch-abstracte traditie. Rechthoeken, vierkanten, driehoeken, cirkels en ovalen typeren zijn werk. Naast zijn ernstige ontwerpen valt het vrolijk-protserige werk van Hanneke Giezen (1967) op, vol humor, vormlust, overdaad en kitsch. Hoewel haar sculpturen op gebruiksvoorwerpen lijken, kun je ze niet gebruiken. Kenmerkend voor het werk van Olav Slingerland (1969) ten slotte zijn de heldere kleuren en glanzende glazuren. Hij maakt geen autonome objecten maar series van werken met vaak een gebruiksfunctie. Binnen die series experimenteert hij met vormen.

Op verzoek van De Lawei analyseert keramist Peter Hiemstra het werk van de exposanten die Bert Munsterman voor De Lawei heeft geselecteerd. Hiemstra is voorzitter van het jaarlijkse evenement Open Stal in Oldeberkoop en was voorheen docent aan de Klassieke Academie in Groningen. Hij zegt: "Keramiek is als kunstvorm lange tijd een ondergeschoven kindje geweest. Pas sinds de tweede helft van de vorige eeuw wordt het als autonome kunstvorm beoefend. Daarmee is de vrijheid voor de keramist ook groter geworden. Alles mag nu op het gebied van techniek, vorm en materiaaltoepassing. Dat kun je in De Lawei ook zien."

Er kan geboekt worden in tijdslots van 45 minuten.

Lees minder

Links

Data en tijden

donderdag 8 april 2021 t/m zaterdag 1 mei 2021

donderdag : 14:00-17:00
vrijdag : 14:00-17:00

Toelichting: tijdslots van 45 minuten

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

Gerelateerde evenementen

Loader