Wim Treurniet

26 augustus, Grote Kerk in HARLINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Organist Wim Treurniet (Noorwegen) speelt in de Grote Kerk te Harlingen werken van Bach, Franck, Grieg, Langlais, Whitlock en Bruhns. Wim Treurniet studeerde orgel aan het toenmalige conservatorium te Leeuwarden en aan de Hoge School voor de kunsten te Arnhem en behaalde daar de diploma's docerend...

Lees meer

Organist Wim Treurniet (Noorwegen) speelt in de Grote Kerk te Harlingen werken van Bach, Franck, Grieg, Langlais, Whitlock en Bruhns.

Wim Treurniet studeerde orgel aan het toenmalige conservatorium te Leeuwarden en aan de Hoge School voor de kunsten te Arnhem en behaalde daar de diploma's docerend musicus en uitvoerend musicus met aantekening improvisatie. Zijn belangrijkste docenten waren Gijsbert Lekkerkerker, Theo Jellema, Bert Matter en Cor Ardesch, terwijl improvisatielessen bij Jan Jongepier werden gevolgd. Ook was Wim prijswinnaar van de Internationale orgeldagen Rijnstreek te Nijmegen. Al meer dan 25 jaar is Wim Treurniet organist in Farsund en omstreken (Zuid-Noorwegen).
Wim stelde voor zijn concert in de Grote Kerk een interessant en aantrekkelijk programma samen met composities van J.S.Bach (diens bekende Toccata in d-moll en de Trio Sonate in c-moll), drie stukken uit de "Lyriske stykker"van E.Grieg, Prière (van C.Franck), Pasticcio (van J.Langlais), Folktune (van Whitlock), terwijl hij besluit met het Preludium in G-dur van N.Bruhns.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 26 augustus 2022 : 20:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00
CJP : € 5.00

Waar is het?

Grote Kerk
Kerkpad 3
8861 ES HARLINGEN

€ 10,00