Window Shoppers: Hennie Peters

12 mei t/m 13 juni, Kleepassage 10 in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Met het project Window Shoppers, steken de 11 kunstorganisaties van platform Noordenaars beeldend kunstenaars uit het noorden een hart onder de riem. In samenwerking met leegstand-initiatief ZIP stellen ze drie leegstaande etalages - in Groningen, Leeuwarden en Emmen - beschikbaar als werkplek en vo...

Lees meer

Met het project Window Shoppers, steken de 11 kunstorganisaties van platform Noordenaars beeldend kunstenaars uit het noorden een hart onder de riem. In samenwerking met leegstand-initiatief ZIP stellen ze drie leegstaande etalages - in Groningen, Leeuwarden en Emmen - beschikbaar als werkplek en voor de presentatie van nieuwe kunstwerken.

De Noordenaars selecteerden door middel van een open call drie kunstenaars (één uit elke provincie) die in een werkperiode van twee weken een nieuw kunstwerk zullen maken in een lege etalage. Het nieuwe werk zal daarna – volledig coronaproof – drie weken in de etalage te zien zijn.

Vanaf 12 mei werkt kunstenaar Hennie Peters aan een nieuw kunstwerk in de Kleepassage 10 in Emmen. Daarbij onderzoekt ze het vrouwelijke ‘pluslichaam’. In winkeletalages en mainstream media zien we vooral geïdealiseerde slanke vrouwen, de modellen van vroeger. Daar wil Peters wat aan doen, door het pluslichaam aan het straatbeeld van Emmen toevoegen. Een goed gevulde etalage!

In de werkperiode verkent ze haar eigen lichaam als landschap en verwerkt ze deze beelden tot nieuwe kunstwerken. Daarmee zet ze zichzelf letterlijk in de etalage en stelt ze de vraag: wat toon je en wat verberg je van je eigen lichaam? Naast het verbeelden van haar eigen lichaam, is ze ook geïnteresseerd in het verbeelden van haar lichaam in relatie tot andere vrouwen. Hoe verbeeld je seksualiteit tussen vrouwen? Naast het maken van beelden daarover zal ze ook een (online) workshop organiseren ter verkenning van de beleving van het lichaam door lesbische vrouwen, in samenwerking met Circus Andersom.

Hennie Peters zal van 12 t/m 30 mei werken aan nieuwe kunstwerken in de Kleepassage. Daarna zijn de werken t/m 13 juni nog te zien in de etalage. Peters is beeldend kunstenaar, woont in Meppel en studeert aan ArtEZ in Zwolle.

Lees minder

Links

Data en tijden

woensdag 12 mei 2021 t/m zondag 13 juni 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :
zo 16 mei 2021 :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kleepassage 10

7811 DJ EMMEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader