Window Shoppers: Monika Balu

12 april t/m 16 mei, Popcentrum Neushoorn in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Met het project Window Shoppers, steken de 11 kunstorganisaties van platform Noordenaars beeldend kunstenaars uit het noorden een hart onder de riem. In samenwerking met podium Neushoorn en leegstand-initiatief ZIP stellen ze drie leegstaande etalages - in Groningen, Leeuwarden en Emmen - beschikbaa...

Lees meer

Met het project Window Shoppers, steken de 11 kunstorganisaties van platform Noordenaars beeldend kunstenaars uit het noorden een hart onder de riem. In samenwerking met podium Neushoorn en leegstand-initiatief ZIP stellen ze drie leegstaande etalages - in Groningen, Leeuwarden en Emmen - beschikbaar als werkplek en voor de presentatie van nieuwe kunstwerken.

De Noordenaars selecteerden door middel van een open call drie kunstenaars (één uit elke provincie) die in een werkperiode van twee weken een nieuw kunstwerk zullen maken in een lege etalage. Het nieuwe werk zal daarna – volledig coronaproof – drie weken in de etalage te zien zijn.

Vanaf vandaag, 12 april, werkt kunstenaar Monika Balu aan een nieuw kunstwerk, getiteld HUGLOVES. Dit doet ze in de voormalige rookruimte en de bar aan de achterkant van Neushoorn, in de Haniasteeg in Leeuwarden. De titel is afgeleid van ‘knuffelhandschoenen’, of ook wel knuffelgordijnen, waarmee mensen elkaar kunnen knuffelen en troosten zonder het coronavirus te verspreiden. Iets anders wat we dit jaar leerden kennen, was het woord ‘huidhonger’ en wat het betekent om eraan te lijden.

In de etalage van de Neushoorn zal Balu een textielen werk maken dat verwijst naar het knuffelgordijn en het verlangen om elkaar weer te omhelzen. Het gordijn wordt gedecoreerd met fluoriserende stiksels. Het gordijn wordt verlicht door middel van UV-licht, dat erom bekend staat ook bacteriën en virussen te doden.

Monika Balu zal van 12 t/m 24 april in Neushoorn met de uitvoering bezig zijn. Daarna is het kunstwerk t/m 16 mei nog te zien in de etalage van Neushoorn. Balu woont en werkt in Buitenpost, studeerde in 2017 af bij Academie Minerva in Groningen en in 2020 bij de HDK-Valand Academy in Göteborg, Zweden.

Lees minder

Links

Data en tijden

maandag 12 april 2021 t/m zondag 16 mei 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Toelichting: t/m 24 april is de kunstenaar aan het werk, t/m 16 mei is het kunstwerk in de etalage van Neushoorn te bezichtigen

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Popcentrum Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP LEEUWARDEN
058 580 00 00
www.neushoorn.nl
info@neushoorn.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader