Witch Hunt

25 mei t/m 28 mei, SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Muziektheater door NNT en Club Guy & Roni. De talentvolle Eline Arbo (winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers binnen het NNT en Club Guy & Roni) creëert samen met het ensemble een interdisciplinair, muzikaal en innovatief werk over heksen van toen en die van nu. Je weet niet, wat je n...

Lees meer

Muziektheater door NNT en Club Guy & Roni.

De talentvolle Eline Arbo (winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers binnen het NNT en Club Guy & Roni) creëert samen met het ensemble een interdisciplinair, muzikaal en innovatief werk over heksen van toen en die van nu.


Je weet niet, wat je niet weet. Kennis die in het verleden verloren is gegaan, krijg je niet makkelijk terug. De periode van heksenjachten in West-Europa viel samen met het oprukkende kapitalisme en de komst van het patriarchaat. Met dit nieuwe denken brokkelde de manier van denken over gelijkwaardigheid en samenleven langzaam af. Maar wat zijn we daarmee eigenlijk kwijtgeraakt?

Dat historische kantelpunt inspireerde toneelschrijver Hannah van Wieringen tot het schrijven van Witch Hunt, de nieuwste interdisciplinaire voorstelling van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni, in regie van Eline Arbo. Overtuigd van het belang van het vrouwelijk perspectief op de grote uitdagingen van onze tijd, schreef Van Wieringen een nieuwe toneeltekst over de moed om dat wat we kwijt zijn geraakt in de ogen te kijken.

De jonge archeoloog Esther (Sarah Janneh) keert terug naar haar afgelegen geboortedorp in de provincie. Veel lijkt daar nog niet veranderd: de ruggen van de mannen in het dorpscafé zwijgen nog altijd en de pubers vervelen zich er wezenloos. De vraag om juist daar een opgraving te leiden confronteert haar met een verleden dat men diep had weggeborgen.

Door heden en verleden tegelijk op het toneel te zetten, toont de voorstelling hoeveel in 500 jaar is veranderd, en hoeveel ook niet.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 25 mei 2022 : vanaf 20:15
do 26 mei 2022 : vanaf 20:15
vr 27 mei 2022 : vanaf 20:15
za 28 mei 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 24.00

Waar is het?

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@spotgroningen.nl

€ 24,00