WOII op de Ketlikerheide

21 augustus, Informatiecentrum It Beekpronkje in KATLIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wandelexcursie It Fryske Gea, opg. 0511-539618. De Ketlikerheide is een paar jaar geleden groots aangepakt. De heide is deels geplagd en zo langzamerhand zien we duidelijk welke planten en dieren hiervan profiteren. We wandelen over het heideveld en door de bossen. Onderweg laat de gids sporen van ...

Lees meer

Wandelexcursie It Fryske Gea, opg. 0511-539618.

De Ketlikerheide is een paar jaar geleden groots aangepakt. De heide is deels geplagd en zo langzamerhand zien we duidelijk welke planten en dieren hiervan profiteren. We wandelen over het heideveld en door de bossen. Onderweg laat de gids sporen van de das en ander wild zien. Het gebied herbergt ook een groot scala aan planten en paddenstoelen. Dit onbekende stukje natuur vind je onder de rook van Heerenveen en is zeker de moeite waard. Aanschouw het uitzicht over de glooiende heide en beleef de stilte in de dennenbossen.

Terug de tijd in van WOII
Te midden van de mysterieuze Ketlikerheide staat deze excursie ook in het kader van de Tweede Wereld Oorlog. Lopend door het gebied vertelt onze excursieleider over wat hier allemaal heeft plaatsgevonden. Via een speciale route wanen we ons even in de oorlogstijd, die hier duidelijk haar sporen heeft achtergelaten.

Tip: draag gepast schoeisel!

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 21 augustus 2022 : 10:00 - 12:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: voor leden gratis.

Waar is het?

Informatiecentrum It Beekpronkje
Schoterlandseweg 24a
8455 JG KATLIJK
0513 541591
www.itfryskegea.nl