Wol Wol Wol

27 november, Café Marktzicht in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zondag 27 november vindt de eendaagse expositie ‘Wol Wol Wol’ plaats in Café Marktzicht te Drachten, dat speciaal voor die dag weer omgedoopt wordt tot Galerie Marktzicht. Drie kunstenaars tonen hun manier van werken met wol en dergelijke materialen. De getoonde werken van de kunstenaars Pytsje ...

Lees meer

Op zondag 27 november vindt de eendaagse expositie ‘Wol Wol Wol’ plaats in Café Marktzicht te Drachten, dat speciaal voor die dag weer omgedoopt wordt tot Galerie Marktzicht. Drie kunstenaars tonen hun manier van werken met wol en dergelijke materialen.

De getoonde werken van de kunstenaars Pytsje Cuperus (wolschilderijen), Lucy Zagema (lantarens en eco-stoven) en Erik de Boer (sjaals) zijn zeer divers. Ook de persoonlijke motivaties voor dit onderwerp zijn verschillend. Echter laten zij in deze expositie duidelijk hun manier van gebruik zien van dit zeer veelzijdige materiaal.

Pytsje Cuperus – werkt ruim 24 jaar met schapenwol, waarvan ze het grootste deel wolschilderijen maakt. Ze is begonnen met kinderlijke onderwerpen en is haar steeds meer gaan laten inspireren door haar directe omgeving. Opgegroeid in Nes, het agrarische dorp tussen de beide vissersdorpen Wierum en Paesens/Moddergat, speelde de Waddenzee en het Friese Landschap een grote rol in haar leven. Dit is duidelijk terug te zien in haar recente werken. Door vele dunne lagen gekleurde wol op elkaar, ontstaat er een landschapschilderij met veel diepte. Door dit intensieve werk beleef Pytsje de rust die ze ook ervaar wanneer ze wandelt in het landschap aan de waddenkust.

Lucy Zagema - is naast haar werken in de zorg op diverse manieren zeer creatief bezig, zowel in denken als doen. Het zijn vaak kortdurende projecten met diverse materialen. Zo maakt ze bloemwerk voor de rouwperiode met een verhaal erbij. Afgelopen zomer was ze fanatiek bezig in het maken van lantaarns voor binnen en buiten van verschillende soorten garen. Op dit moment is ze bezig met het maken van eco-stoven. Dezen zijn gemaakt van canvas en gevuld met schapenvacht. In deze tijd van energie beperking een super leuke en goedkope manier van koken.

Erik de Boer – werk met restmaterialen, met het oog op afvalreductie. Zo ook in zijn sjaals die hij maakt wanneer zijn hoofd vol zit, maar zijn handen nog willen werken. Het zijn sjaals van de firma Wols of Wolstreet; een spinnenhuis dat voorkomt in het gedicht Een Waging Pogen uit Erik zijn gelijknamige bundel. Naast beeldend kunstenaar is hij namelijk ook performer, waar het dichten ook onder valt. Het combineren van verschillende diciplines is opvallend in zijn werk. Het gebruik van het ongebruikelijke in materialen en taal vormt een rode draad in zijn oeuvre.

De drie kunstenaars tonen hun werk in deze elfde editie van Galerie Marktzicht met de eendaagse expositie Wol Wol Wol. Na 27 november is de expositie weer verdwenen, dus u bent die dag van harte welkom in Galerie Marktzicht voor kunst en koffie.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 november 2022 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Café Marktzicht
Oudeweg 14
9203 AG DRACHTEN
0512 516900