Wolfeest & HerdersFair

9 juli t/m 10 juli, Schaapskooi Balloërveld in BALLOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Terwijl de schapen worden geschoren vind je bij 75 stands volop kunstzinnige, leuke en lekkere producten. Ook (kinder)workshops. Terwijl de schapen worden geschoren is er héél veel te doen en te zien bij de Herders van Balloo. Het Wolfeest op 9 en 10 juli is een grote fair, met veel aandacht voor w...

Lees meer

Terwijl de schapen worden geschoren vind je bij 75 stands volop kunstzinnige, leuke en lekkere producten. Ook (kinder)workshops.

Terwijl de schapen worden geschoren is er héél veel te doen en te zien bij de Herders van Balloo. Het Wolfeest op 9 en 10 juli is een grote fair, met veel aandacht voor wol.

Het aanbod bestaat veelal uit bijzondere en ambachtelijke producten. Lekkernijen, broodplanken, originele lampen, handgemaakte tassen, duurzame, lokaal geproduceerde zepen, wilgentenen manden, keukentextiel, hoeden, keramiek, herdersstokken, handbeschilderde linnen jurken, gehaakte mandala’s, het is te veel om op te noemen. Alle 75 standhouders hebben een bijzonder en uniek aanbod.

Maar het voornaamste doel van het evenement is dat iedereen de bijzondere kwaliteiten en veelzijdigheid van de wol van de Drentse heideschapen kan ontdekken. De schaapskudde van Balloo onderscheidt zich van andere kuddes door de kwaliteit van de vachten. Er zijn vachten in vele kleurvariaties: wit, grijs, bruin in verschillende tinten. Wol- en viltliefhebbers komen van heinde en verre om de populaire langharige vachten aan te schaffen. Ervaren spinsters, breisters, weefsters en viltsters hebben een prachtige wolcollectie opgebouwd. Van robuuste woonkussens en plaids tot ragfijn gebreide shawls.

Er zijn demonstraties handknippen, vilten, spinnen, breien, weven en allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden. De industriële kaardmachine en antieke sokkenbreimachine zijn ook een echte trekpleister op het Wolfeest. Wie zelf aan de slag wil met wol kan hier terecht voor alle benodigdheden.
In een workshop vachtvilten worden zojuist geschoren vachten gevilt tot een trendy haardkleed.

Voor kinderen
Voor de jeugd is het schapen scheren sowieso altijd een bezienswaardigheid. Ook zijn er kinderworkshops. Bijvoorbeeld pottenbakken op een draaischijf, een spijker smeden en creatief met wol.

Het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest op zaterdag 9 en zondag 10 juli in Balloo, Crabbeweg 2 (bij Assen/Rolde) is beide dagen van 10.30 tot 17.00 uur. De entree is € 5,- en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 9 juli 2022 : 10:30 - 17:00
zo 10 juli 2022 : 10:30 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 5.00 € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar)

Voorverkoop: www.wolfeest.com.

Waar is het?

Schaapskooi Balloërveld
Crabbeweg 2
9458 TE BALLOO