Write for Rights

10 december, Bibliotheek in HOOGEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Amnesty zet zich jaarlijks in om rond de Internationale Dag van de Rechten van de Mens een schrijfactie te organiseren. Deze actie staat beter bekend als Write for Rights. Op zaterdag 10 december organiseert de werkgroep van Amnesty Hoogeveen Write for Rights in Bibliotheek Hoogeveen. Tijdens de sc...

Lees meer

Amnesty zet zich jaarlijks in om rond de Internationale Dag van de Rechten van de Mens een schrijfactie te organiseren. Deze actie staat beter bekend als Write for Rights. Op zaterdag 10 december organiseert de werkgroep van Amnesty Hoogeveen Write for Rights in Bibliotheek Hoogeveen.

Tijdens de schrijfactie zetten we ons in voor een aantal mensen wereldwijd wiens mensenrechten worden geschonden, zoals gewetensgevangenen. De brieven worden opgestuurd naar de autoriteiten van de landen om zo bewustheid te creëren en hen onder druk te zetten. Daarnaast kan men kaarten sturen naar de mensen zelf om hen steun te geven. Deze mensen hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruik maakten van hun recht om te demonstreren. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft.

We schrijven bijvoorbeeld voor Luis Manuel Otero Alcántara uit Cuba. Hij is één van de leiders van de San Isidro-beweging. Deze beweging bestaat uit een groep kunstenaars, journalisten en activisten die opkomen voor het recht op vrije meningsuiting. Luis is onder andere tegen een wet die kritische kunstenaars en zwijgen oplegt. In een video die hij online zette vertelde hij van plan te zijn deel te nemen aan een grote demonstratie tegen het regeringsbeleid. Hij werd opgepakt en veroordeeld voor een gevangenisstraf van vijf jaar.

Daarnaast schrijven we voor de Russische Aleksandra Skochilenko. Ze verving prijskaartjes in een supermarkt door kleine etiketten, waarop informatie stond over het Russische bombardement op het theater in Marioepol in Oekraïne en de vele mensen die daar omkwamen. Ze werd aangeklaagd voor het verspreiden van valse informatie over het leger van de Russische Federatie’. Hiervoor kan ze tien jaar gevangenisstraf krijgen. Daarnaast is Aleksandra allergisch voor gluten, maar krijgt ze in de gevangenis geen glutenvrij eten. Ze lijdt dus vaak honger.

Write for Rights wordt op zaterdag om 13:00 uur geopend door burgemeester Karel Loohuis in Bibliotheek Hoogeveen. Amnesty nodigt een ieder die mensenrechten een warm hart toedraagt uit om te komen schrijven.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 december 2022 : 13:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Bibliotheek
Willemskade 27
7902 AV HOOGEVEEN
0528 293236

gratis