Zachte Krachten

21 augustus t/m 2 oktober, Galerie Westerstorm in WESTHOEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Galerie Westerstorm nodigt u uit voor de expositie Zachte Krachten van Anya Janssen met schilderijen, tekeningen en piezo-prints. De realistische, virtuoos geschilderde doeken van Anya Janssen doen denken aan film stills. Ze lijken een vluchtig, betekenisvol fragment uit een onbestemd maar toch vert...

Lees meer

Galerie Westerstorm nodigt u uit voor de expositie Zachte Krachten van Anya Janssen met schilderijen, tekeningen en piezo-prints. De realistische, virtuoos geschilderde doeken van Anya Janssen doen denken aan film stills. Ze lijken een vluchtig, betekenisvol fragment uit een onbestemd maar toch vertrouwd voorkomend verhaal waarvan de plot ongewis blijft. Haar protagonisten, vaak afgebeeld in sprookjesachtige, surreële settings, zijn zo minutieus gekarakteriseerd dat je denkt ze te herkennen, maar hun identiteit blijft even ambigue als het drama waarin ze figureren.

Het is Janssen dan ook niet te doen om het vertellen van een eenduidige geschiedenis, maar eerder om te raken aan de onkenbare wereld die schuilgaat achter het zintuiglijke waarneembare. Ze maakt binnen de vier hoeken van het schilderij een werkelijkheid voelbaar waarin alles stroomt en een voortdurende metamorfose ondergaat. Een werkelijkheid die zich onttrekt aan de symbolische orde van de taal, en waarin goed en kwaad, bloei en verval, heden en verleden geen tegenstellingen zijn maar manifestaties van één en hetzelfde. Een wereld waarvan we door de esthetische overtuigingskracht van haar werk een glimp kunnen opvangen.

Ook Anya Janssen's meest recente werk is een viering van de schoonheid die te vinden is in de tijdelijke aard van het bestaan. Een serie intieme portretten van haar studenten, een groep jongvolwassenen die in haar ogen een hoopvolle toekomst vertegenwoordigen in een tijd vol onzekerheden. Zij lijken misschien dromers 'met hun hoofd in de wolken' maar ze bezitten 'zachte krachten' om de wereld te veranderen.

In een voormalige smederij aan de Friese Waddenkust organiseert Galerie Westerstorm wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars. Galerie Westerstorm: Oudebildtdijk 1160, 9075NN WESTHOEK • open na telefonische afspraak 0518 850 631 donderdag, vrijdag en zaterdag 12 - 17 uur • www.galeriewesterstorm.nl • www.anyajanssen.com. Zaterdag 21 augustus is de kunstenaar aanwezig in de galerie.

Zaterdag 11 september tijdens Open Monumentendag is Galerie Westerstorm vrij toegankelijk en hoef je niet te reserveren Binnen de openingstijden van 12 - 17 uur kun je gewoon binnenlopen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 21 augustus 2021 t/m zaterdag 2 oktober 2021

donderdag : 12:00-17:00
vrijdag : 12:00-17:00
zaterdag : 12:00-17:00

Toelichting: na afspraak 0518 850 631, op 11 sep gratis toegang

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Westerstorm
Oudebildtdijk 1160
9075 NN WESTHOEK
0518 850631
www.galeriewesterstorm.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader