Zeedijkenroute

3 maart t/m 30 juni, Diverse locaties in PROV FRIESLAND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Fiets de Zeedijkenroute! Pak de fiets en volg zo’n 3,5 uur lang de Zeedijkenroute in het westen van Friesland. De naam zegt het al: je fietst op en langs zeedijken uit verschillende fasen van de Friese geschiedenis. Zoals de Pingjumer Gulden Halsband, uit de tijd dat de dijk ten zuiden van Harli...

Lees meer

Fiets de Zeedijkenroute!

Pak de fiets en volg zo’n 3,5 uur lang de Zeedijkenroute in het westen van Friesland. De naam zegt het al: je fietst op en langs zeedijken uit verschillende fasen van de Friese geschiedenis.

Zoals de Pingjumer Gulden Halsband, uit de tijd dat de dijk ten zuiden van Harlingen een flinke omweg moest maken rondom een zee-inham. Vanaf Makkum volgt de route de vroegere Zuiderzeedijk, sinds 1932 beter bekend als de IJsselmeerdijk.

Pauzeer onderweg zeker even in het gezellige Harlingen of Bolsward met haar fraaie historische gebouwen. Voor een kop koffie met een oranjekoek, dé Friese lekkernij.

Op deze route zijn zeedijken – of resten daarvan – te zien uit verschillende fasen van de Friese geschiedenis: eerst de Pingjumer Gulden Halsband uit de tijd dat de dijk ten zuiden van Harlingen een flinke omweg moest maken rondom een zee-inham. Vanaf Makkum volgt de route de vroegere Zuiderzeedijk, sinds 1932 de IJsselmeerdijk. Ten noorden van de Afsluitdijk gaat het verder over de lijn waar land en zee elkaar nog steeds raken. In tegenstelling tot Makkum profiteert Harlingen nog steeds van zijn ligging aan zee.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader