Zomer in de Akerk: DiepzeeKerk

1 juli, Akerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In deze bijzondere voorstelling neemt Project Wildeman u mee in een rituele geluidsbelevenis. We dalen af naar het diepst van de zee waar een diepe rust heerst. Waar gaat DiepzeeKerk over? ELKAAR ONTMOETEN Project Wildeman ervaart dat mensen vaak erg hoofdelijk bezig zijn. Want we praten veel...

Lees meer

In deze bijzondere voorstelling neemt Project Wildeman u mee in een rituele geluidsbelevenis. We dalen af naar het diepst van de zee waar een diepe rust heerst.

Waar gaat DiepzeeKerk over?

ELKAAR ONTMOETEN
Project Wildeman ervaart dat mensen vaak erg hoofdelijk bezig zijn. Want we praten veel, maar het lichamelijke kan worden vergeten. En de rituelen zijn soms vooral hoofdelijk te begrijpen. Daarnaast staan in de kerk de teksten centraal. Er zit een theologie achter. Pas wanneer je de heilige drie-eenheid kent, begrijp je het ‘kruisje slaan’. Maar wat nu als je elkaar eens ontmoet, doordat je gezamenlijk de focus verlegt naar een persoonlijke ervaring waarin je afreist naar de bodem van de zee? Je zal merken dat je opmerkelijk met elkaar verbonden bent.

WE NEMEN JE MEE
Daarom willen we je meenemen naar de DiepzeeKerk. We vragen je je ogen dicht te doen zodat we je kunnen meenemen op een kort auditief Diepzeeritueel. Hier op de bodem van de zee klinkt een diepwater soundscape. De instrumenten klinken ver weg. Het langzaam tokkelen van een harp doet denken aan een krabbetje dat zich schichtig voortbeweegt in het water. Er klinken clusters van fluitklanken die als golven over de luisteraar heen komen. We vragen je naar binnen te keren met je gedachten en deze langzaam los te laten. We doen dit door een aantal oefeningen gericht op het lichaam.

Aan het einde laten we ons weer langzaam naar de oppervlakte drijven. Dan vragen we je om je ogen weer open te doen en goed om je heen te kijken. Wie zit er eigenlijk naast je? Wat heeft deze persoon meegemaakt? Het nagesprek mag op gang komen en daarmee eindigt het ritueel.

In de DiepzeeKerk gaat het om het zoeken naar verbinding vanuit ieders individuele lichamelijke ervaring. Want om in verbinding te staan met jezelf en de ander is kennis overbodig. Je hoeft alleen maar mens te zijn. Hoe? Juist door je ogen te sluiten en allemaal, multi-sensorisch ondersteund, een reis te maken naar de diepte van de zee. En wat zie je daar? Wat voel je? Je bent helemaal omsloten door water. Wat betekent dat voor jou? Het lijkt individueel, als een individuele meditatie. Maar zo’n lichamelijke individuele ervaring, die je allemaal samen ondergaat, die schept juist onderling een nieuwe band.

ERVAAR DE STILTE
Aan de oppervlakte is de zee vaak onstuimig, maar wanneer je verder afdaalt en de diepte ingaat kan het verrassend rustig zijn. Laat je door ons meevoeren op de golven van je gedachten en de in klanken gevangen stilte van de diepzee.

Welkom bij onze DiepzeeKerk tijdens Zomer in de Akerk!

Tijdens deze voorstelling zit u op grond. We raden u aan een kussentje, kleedje of iets dergelijks mee te nemen om op te zitten

Kijk voor meer mooie activiteiten deze zomer op akerk.nl/zomerprogramma.

Lees minder

Links

€ 17,50

Zomer in de Akerk: DiepzeeKerk

1 juli, Aakerk, Groningen

Data en tijden

do 1 juli 2021 : 20:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 17.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Akerk
Akerkhof 2
9711 JB GRONINGEN
050 3123569
www.akerk.nl
info@groningerkerken.nl

€ 17,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader