Zomerexpositie

2 juli t/m 29 augustus, Galerie Huis ter Heide in HUIS TER HEIDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Galerie Huis ter Heide is er wederom in geslaagd een bijzondere zomerexpositie samen te stellen. De galerie heeft in haar bestaan al een aardige reputatie opgebouwd binnen een kunstminnende kring in Drenthe. Maar ook nieuwsgierige wandelaars, fietsers en toeristen komen regelmatig de galerie binne...

Lees meer

Galerie Huis ter Heide is er wederom in geslaagd een bijzondere zomerexpositie samen te stellen. De galerie heeft in haar bestaan al een aardige reputatie opgebouwd binnen een kunstminnende kring in Drenthe.

Maar ook nieuwsgierige wandelaars, fietsers en toeristen komen regelmatig de galerie binnen om al het moois te bewonderen. Door het grote aanbod van zeer gevarieerde kunst, blijft Galerie Huis ter Heide zeer de moeite waard voor iedereen. De galerie verwelkomt vier nieuwe gastexposanten en ook de 12 vaste leden van het collectief tonen weer hun nieuwste werk.

Betsy de Jonge
Geboren en getogen in Zeeuws Vlaanderen, net op de grens met België. Betsy heeft een fascinatie voor het land en de zee en voor de prachtige streekdrachten. Oma’s waren allebei in dracht gekleed. De samenstelling van deze drachten, hoe het in elkaar zit, de geschiedenis van Zeeland met vroeger allemaal eilanden met elk z’n eigen klederdracht, hebben Betsy geïnspireerd. Het is een verhaal over streken, de invloed van de kerk en mode in de klederdracht. Je kon aan de kleding zien waar iemand vandaan kwam. De kleur blauw is voor mij de zee. Zeeuws blauw met een knipoog naar Delfts blauw.

Barbara Bosscher
Barbara laat zich inspireren vanuit de verf, gebruikmakend van een plastic pasje. Door laag over laag te werken spelen de onderste lagen van de verf mee in het eindresultaat. Dit is terug te zien in haar werk “tafeltjes” met potten en flessen op denkbeeldige tafels. Het gaat niet om een werkelijke weergave maar om de balans in vorm en kleurgebruik. Soms verwerkt ze andere materialen in het schilderij zoals rib karton en behangpapier. Oude deuren en muren inspireren haar tot werk waarin het verleden verbeeld wordt. Een ander thema is de natuur met bloemen of het landschap ,waarin de weidsheid van het land de ruimte krijgt.

Frida Badoux
Frida Badoux kwam in 1968 naar Amsterdam. Gedurende 20 jaar reisde ze voor Fair Trade Original de wereld over om samen met producenten in de Derde Wereld collecties te maken, die geschikt waren voor de Westerse markt. Haar werkterrein omvatte modeaccessoires en interieurproducten.
De serie "Objets Trouvés" te zien in Galerie Huis ter Heide is een verzameling melancholieke assemblages die zijn samengesteld uit tweedehandse, en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is dat van de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.

Koos Bladt
Koos maakte medio 2017 voor het eerst kennis met glasfusie. Hij volgde enkele cursussen bij gerenommeerde kunstenaars. En richtte daarna het schuurtje achter zijn huis in als glasatelier. Koos vindt het fantastisch om met glas te werken hij houdt van de verschillende soorten kleuren glas en de oneindige combi’s daarvan. Koos kan veel doen met allerlei kleuren glas. Zijn ideeën komen meestal

’s ochtends als hij wakker wordt. Dan zit hij vol creativiteit en flits er veel door zijn hoofd. In het atelier aan huis gaat hij dan gelijk aan de slag. Koos maakt schalen, vazen, wandobjecten in veelkleurig glas, maar af en toe ook in zwart en wit.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 2 juli 2021 t/m zondag 29 augustus 2021

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Huis ter Heide
Norgervaart 10a
9336 TE HUIS TER HEIDE
www.galeriehuisterheide.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader