Zomerexpositie

5 juni t/m 5 september, Het Fotolokaal in TJERKWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tijdens de zomerexpositie exposeren de fotografen Patricia Heuker of Hoek, Annemarie Hoogwoud, Kata Olstrom en Benny van der Plank. Patricia Heuker of Hoek Patricia is een fotograaf met interesse in de invloed van de mensheid op de planeet, het opgroeien in de huidige maatschappij en andere belang...

Lees meer

Tijdens de zomerexpositie exposeren de fotografen Patricia Heuker of Hoek, Annemarie Hoogwoud, Kata Olstrom en Benny van der Plank.

Patricia Heuker of Hoek

Patricia is een fotograaf met interesse in de invloed van de mensheid op de planeet, het opgroeien in de huidige maatschappij en andere belangrijke kwesties die de wereld en de toekomst van kinderen bepalen.

Haar ‘Fragile’ serie bestaat uit 3 delen: Flood, Smog en Plastic. Het gaat over de natuur en de kwetsbaarheid van het leven. De foto’s laten de impact zien van ons gedrag op onze planeet en daarmee onze kinderen.

Annemarie Hoogwoud

Fotograaf uit Terherne. In haar werk geeft zij de schoonheid van landschappen op een niet-alledaagse manier weer.

Tijdens de expositie is werk te zien uit de series ‘Landscapes of the soul’ en ‘Songbird’. De serie Landscapes of the soul laat de verschillende ervaringen van de ziel zien, de stappen die leiden naar bewustwording. Thuiskomen bij jezelf, in het landschap van je ziel is niet altijd even gemakkelijk. Het is een constante uitdaging om daarnaar op zoek te gaan en van daaruit de wereld in te stappen. De serie Songbird is geïnspireerd op het gelijknamige nummer van Fleetwood Mac. Als de vogels weer gaan zingen, wat gebeurt er dan? Hoe gaat de mens eigenlijk om met de seizoenen in zichzelf?

Kata Olstrom

Kata is geboren en getogen in Oslo. Zij woont en werkt sinds mei 2019 in Leeuwarden. Kata maakt landschapsbeelden die afwijken. Geen klassiek afgebeelde schoonheid door kleur, scherpte en de panoramische pracht van de buitenwereld. Kata gebruikt het landschap om te verbeelden. Ze verwijst met bewuste onscherpte naar onze eigen kwetsbare binnenwereld. Eén van de metaforen die Kata gebruikt in haar verbeeldingen zijn bomen. Ondanks hun trots en kracht zijn de grootste landwezens in essentie hulpeloos. Ze zijn niet in staat zich te verplaatsen of op andere wijze richting aan hun leven te geven.

Benny van der Plank

De Amsterdamse fotograaf reist regelmatig naar Hong Kong om aan projecten te werken. In zijn werk focust hij zich onder meer op sociaal maatschappelijke onderwerpen in stedelijke omgevingen.

Tijdens de expositie is werk te zien uit de series ‘Aftermath Hong Kong Protests’, ‘Dense Living in the Afterlife’ en ‘Hong Kong Street Portraits’. In ‘Aftermath Hong Kong Protests’ fotografeerde hij de gevolgen van de protesten in Hong Kong in het najaar van 2019. De botsingen tussen politie en demonstranten werden toen steeds gewelddadiger. In een poging om delen van de stad tot stilstand te brengen, maakten demonstranten geïmproviseerde wegversperringen met hekken en stenen die als projectielen konden worden gebruikt. De botsingen hebben een open wond achtergelaten in het dagelijks leven in Hong Kong.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 5 september 2021

zondag : 10:30-17:30
zaterdag : 10:30-17:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Het Fotolokaal
Kerkstraat 19 19
8765 LK TJERKWERD
06 42138125
www.hetfotolokaal.nl
arthur@hetfotolokaal.nl

Gerelateerde evenementen

Loader