Zomerse boswandeling voor buitenkids

18 augustus, Terrein It Fryske Gea in OLTERTERP

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wandelexcursie It Fryske Gea (6+), opg. 0511-539618. In de zomer is het heerlijk om buiten te zijn. Vooral in een omgeving die vol verhalen zit en blijft verbazen. Ken jij bijvoorbeeld de grote majestueuze beuken en fleurige bloemen op Park Huize Olterterp? Of ben je al eens op pad geweest in het b...

Lees meer

Wandelexcursie It Fryske Gea (6+), opg. 0511-539618.

In de zomer is het heerlijk om buiten te zijn. Vooral in een omgeving die vol verhalen zit en blijft verbazen. Ken jij bijvoorbeeld de grote majestueuze beuken en fleurige bloemen op Park Huize Olterterp? Of ben je al eens op pad geweest in het bos vol dieren dat eromheen ligt? Het is een plek vol verrassingen, die onze natuurgids gelukkig als de beste weet te vinden. Ga mee op pad voor een zomerwandeling. De exacte startlocatie wordt bekend gemaakt na aanmelding.

Ontdek het bos en haar bewoners
Lopend door het bos zien we ineens een ree wegspringen. Met zijn mooie grote ogen, wip staartje en hoge soepele sprongen schrikt hij van ons geluid. Toch maar extra stil zijn dus, zodat we ze beter kunnen bekijken! De grote bonte specht daarentegen is maar een herriemaker. Deze vogel voelt zich thuis in het bos bij Beetsterzwaag. De hoge bomen zijn ideaal om een nestholte uit te hakken voor zijn eieren. En wat horen we daar? Is het een vogel of het alarmgeluid van een auto. Ow kijk! Het is de boomklever. Dit bijzondere vogeltje heet zo omdat hij zowel omhoog als omlaag over een boomstam kan lopen. Kan jij dat ook?

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

do 18 augustus 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Kinderen : € 4.00 (t/m 12 jaar)

Toelichting: voor leden gratis.

Waar is het?

Terrein It Fryske Gea
Van Harinxmaweg 17
9246 TL OLTERTERP