Zomertalks: Marjolein Moorman

25 augustus, Forum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vier prachtgasten in nieuwe reeks Zomertalks in Forum Groningen Het Forum haalt in de reeks Zomertalks al een aantal zomers boeiende gasten naar Groningen. Deze zomer presenteren we een viertal gesprekken, in handen van schrijver en presentator Özcan Akyol. Te gast zijn Simone Weimans, Stefano Keiz...

Lees meer

Vier prachtgasten in nieuwe reeks Zomertalks in Forum Groningen
Het Forum haalt in de reeks Zomertalks al een aantal zomers boeiende gasten naar Groningen. Deze zomer presenteren we een viertal gesprekken, in handen van schrijver en presentator Özcan Akyol. Te gast zijn Simone Weimans, Stefano Keizers, Mariken Heitman en Marjolein Moorman.

Simone Weimans
De geboren Rotterdamse Simone Weimans is sinds 2011 een van de vaste presentatoren van het NOS Journaal en sinds 2017 wekelijks te horen bij Met het Oog op Morgen. Ze studeerde Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Voor haar tijd bij de NOS stond ze achter de booth als dj Siem en werkte ze bij de Wereldomroep en bij de VARA. Weimans is vernoemd naar Simone de Beauvoir, de feministische schrijver en filosoof van wie haar moeder een groot fan was.

Stefano Keizers
Zijn debuut als cabaretier maakte Stefano Keizers (pseudoniem en alter ego van cabaretier, kleinkunstenaar en schrijver Gover Meit) in januari 2018 met de voorstelling Erg Heel. In november 2018 verscheen zijn boek Twee Luitenanten. Op televisie presenteerde Stefano Keizers het programma Experimensen en nam hij deel aan Maestro. Keizers staat nu in de theaters met de voorstelling Hans Teeuwen.

Mariken Heitman
Mariken Heitman studeerde Biologie in Utrecht waarna ze lesgaf op een landbouwschool. In 2019 verscheen haar debuutroman De wateraap. In mei won ze verrassend de Libris Literatuurprijs 2022 met haar tweede boek, Wormmaan. Wat deed deze winst met Heitman?

Marjolein Moorman
Marjolein Moorman is sinds 2018 wethouder van Onderwijs in Amsterdam. Opvallend is haar bevlogen strijd tegen kansenongelijkheid. In haar boek Rood in Wassenaar vertelt ze haar persoonlijke verhaal over haar jeugd in een gezin waar ze het niet breed hebben.

Alle Zomertalks zijn in handen van schrijver en presentator Özcan Akyol, ook wel Eus genoemd.

Zomertalks: Simone Weimans (21 juli), Stefano Keizers (28 juli), Mariken Heitman (11 augustus) en Marjolein Moorman (25 augustus)
Alle Zomertalks zijn van 20.00 tot 21.00 uur in de Rabo Studio
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen

Lees minder

Links

Data en tijden

do 25 augustus 2022 : 20:00 - 21:00

Waar is het?

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN GRONINGEN
050 368 36 83
www.forum.nl
info@forum.nl