Zorg goed voor de dorpszorg!

29 september, Dorpshuis de Riggel in BOVEN PEKELA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ruim honderdtwintig zorgprojecten telt de site Zorgzamedorpengroningen.nl, opgezet door Groninger Dorpen. Van DorpsZorgCoöperatie Mit Mekoar uit Noordbroek tot de stichting Droomwonen in Opende. Vrijwilligers en professionals bieden dorpsbewoners samen de helpende hand. Voor hen die dat nodig heef...

Lees meer

Ruim honderdtwintig zorgprojecten telt de site Zorgzamedorpengroningen.nl, opgezet door Groninger Dorpen. Van DorpsZorgCoöperatie Mit Mekoar uit Noordbroek tot de stichting Droomwonen in Opende.

Vrijwilligers en professionals bieden dorpsbewoners samen de helpende hand. Voor hen die dat nodig heeft en wil. Zo organiseren ze bijvoorbeeld (ouderen)vervoer, gezamenlijke maaltijden, mantelzorg en complete woonzorghofjes. Maar hoe hou je dergelijke voorzieningen in stand, als de jaren klimmen, met een verouderend vrijwilligersbestand en de structurele financiering een zorg blijft? Misschien door nieuwe activiteiten te ontplooien of nieuwe doelgroepen aan te boren?

Op 29 september spreken we in dorpshuis De Riggel te Boven-Pekela met twee langerlopende dorpsinitiatieven en deskundigen over overlevingsstrategieën voor dorpszorg over de vraag: hoe zorg je goed voor de zorg?

Lees minder

Links

Data en tijden

do 29 september 2022 : 19:30 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Dorpshuis de Riggel
Noordercolonie 13
9663 TT BOVEN PEKELA