Zpannend Zernike

2 oktober, Zernike Campus in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zpannend Zernike is het jaarlijkse gratis wetenschapsfestijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober van 12.00 - 17.00 uur is er in Groningen van alles te doen en te ontdekken voor kinderen. Maar ook (groot)ouders en begeleiders zullen zich niet vervelen. ...

Lees meer

Zpannend Zernike is het jaarlijkse gratis wetenschapsfestijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober van 12.00 - 17.00 uur is er in Groningen van alles te doen en te ontdekken voor kinderen. Maar ook (groot)ouders en begeleiders zullen zich niet vervelen.

Zaterdag op het Broerplein en zondag op Zernike.

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober presenteert de Groningse wetenschap en techniek zich op meer plekken dan ooit. Op zaterdag doen Forum Groningen en de faculteiten Godgeleerdheid en Wijsbegeerte voor het eerst mee. Verspreid over twee dagen zijn op 15 locaties meer dan 100 activiteiten te doen voor basisscholieren en hun (groot)ouders: experimenten en proefjes, een kijkje achter de schermen, mini-lezingen en veel meer. De website zpannendzernike.nl geeft een overzicht van alle activiteiten en de toegang is overal gratis. Op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Verwondering
Traditiegetrouw is op zaterdag 1 oktober de Groningse binnenstad het decor van Zpannend Zernike, op de zondag de Zernikecampus in het noorden van de stad. De vele activiteiten in Forum Groningen zijn een initiatief van de vier nieuwe interdisciplinaire “schools” van de RUG.

Het is natuurlijk ondoenlijk om alle activiteiten te bezoeken. Iedere bezoeker moet zich maar onderdompelen in een bad vol verwondering. Want daar gaat het om: fascinatie voor wetenschap en techniek. En door de gevarieerde programmering komt eenieder aan zijn trekken.

Date met een wetenschapper
Leerlingen van de basisscholen hebben via de website vragen ingestuurd. Tijdens Zpannend Zernike hebben deze kinderen, op een van de locaties, een date met een wetenschapper en krijgen ze antwoord op hun vraag.

Weekend van de Wetenschap
Zpannend Zernike is onderdeel van het landelijke Weekend van de Wetenschap. In heel Nederland doen meer dan tweehonderd locaties mee. De landelijke organisatie heeft Groningen als een van de zeven hotspots aangewezen: plekken in Nederland met veel activiteiten op loopafstand. De activiteiten in Groningen worden georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, het UMCG, EnTranCe, TNO, ZAP, DOT en de Jonge Onderzoekers.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 2 oktober 2022 : 12:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis
gratis