Zuidlaardermarkt

18 oktober, Centrum in ZUIDLAREN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De 820e Zuidlaardermarkt wordt op dinsdag 19 oktober gehouden. Kleiner, ruimer en gericht op doorstroom van publiek. Burgemeester Marcel Thijsen is blij dat hij met de markt een stap terug naar ‘normaal’ kan zetten. “Sterker nog, we moeten weer los. Want daar zijn we allemaal aan toe. Al doen we d...

Lees meer

De 820e Zuidlaardermarkt wordt op dinsdag 19 oktober gehouden. Kleiner, ruimer en gericht op doorstroom van publiek.

Burgemeester Marcel Thijsen is blij dat hij met de markt een stap terug naar ‘normaal’ kan zetten. “Sterker nog, we moeten weer los. Want daar zijn we allemaal aan toe. Al doen we dat natuurlijk wel binnen de mogelijkheden die de huidige coronamaatregelen ons bieden.”

Zuidlaardermarkt is doorstroomlocatie
De warenmarkt, paardenmarkt en de kermis zijn zogenoemde doorstroomlocaties. Hiervoor geldt dat ze georganiseerd kunnen worden mits er genoeg ruimte is voor bezoekers. Daarnaast moet ervoor gezorgd worden dat het publiek goed door kan stromen. Wat dat in hoofdlijnen betekent voor de warenmarkt, paardenmarkt en kermis staat hieronder opgesomd.

Warenmarkt
Het marktterrein is aanzienlijk vergroot door toevoeging van de Telefoonstraat. Verder komt er meer ruimte tussen de kramen en worden ze aan één kant van de weg geplaatst. Hierdoor ontstaat er eenrichtingsverkeer en daarmee een betere doorstroming van publiek.

Kermis
De kermis komt in het midden van de grote Brink te staan. Door deze andere opstelling ontstaat meer ruimte rondom de attracties.

Paardenmarkt
Alleen paardenhandelaren die in 2019 bij de marktorganisatie geregistreerd stonden krijgen een persoonlijke uitnodiging om hun paarden te verhandelen. Er is geen plaats voor handelaren die op de bonnefooi met hun paarden naar Zuidlaren komen. Verder vindt er vanaf de markt geen export plaats. Ten slotte is het handelsterrein alleen toegankelijk voor handelaren en potentiële kopers. Publiek wordt rondom het handelsterrein geleid. Zo kan men toch de sfeer proeven en de paarden zien.

Lees minder

Links

Waar is het?

Centrum

9471 AE ZUIDLAREN