Zweeler Palet

24 juli t/m 22 augustus, NH Kerk in ZWEELOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

59e editie Zweeler Palet. Het Zweeler Palet organiseert van 24 juli tot en met 22 augustus 2021 een expositie in de kerk van Zweeloo. De kunstenaars zijn Annet Hamster uit Assen met keramisch werk en Harry Schomaker uit Ter Apel met schilderijen (werkmantechnieken). Annet Hamster uit Assen heeft...

Lees meer

59e editie Zweeler Palet.

Het Zweeler Palet organiseert van 24 juli tot en met 22 augustus 2021 een expositie in de kerk van Zweeloo.

De kunstenaars zijn Annet Hamster uit Assen met keramisch werk en Harry Schomaker uit Ter Apel met schilderijen (werkmantechnieken).

Annet Hamster uit Assen heeft zich gespecialiseerd in de combinatie van kristalglazuren en porseleinklei. Het keramiek van Hamster, die een opleiding volgde aan het Instituut voor Creatieve Ontwikkeling in Assen, bestaat uit handgevormde en gedraaide objecten van porseleinklei, gestookt in een elektrische oven.

Het is een fijnkorrelige en zuivere klei, geschikt als ondergrond voor kristalglazuren. Per glazuur maakt zijzelf het bijpassend stookprogramma. Door het stookproces ontstaan de kristallen. Ze vragen veel aandacht vanwege hun eigenzinnige en wispelturige karakter in vorm en in groeiproces. Het karakter, de grootte en de vorm, van de kristallen wordt door de stoffen in het glazuur en het stookproces bepaald.

Harry Schomaker woont en werkt in Ter Apel en Saint Hilaire de Riez (Vendëe) in Frankrijk. De affiniteit met de drukkerswereld speelt een grote rol in zijn leven als kunstenaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij belangstelling kreeg voor de 'Werkmantechnieken', (inktrol en sjabloon). Na een intensieve scholing ontwikkelde Schomaker een geheel eigen stijl. Nauw verweven met de Franse Atlantische kust. Hij geeft vorm aan z'n geliefde onderwerpen die aan de Franse Atlantische kust voor het oprapen liggen: de getijdehavens van de oestervissers, de zoutmoerassen, de stellages van de totebelvissers, om er maar een paar te noemen.

Het is het lijnenspel door verticale steigerpalen en horizontale loopplanken, dat in de havens voor verrassingen zorgt. Harry Schomaker komt dat natuurlijk ook tegen, bij ons aan het Wad. Het is niet alleen de kust die hem bezighoudt. Ook de stad vormt een belangrijk artistiek onderwerp, vaak weergegeven in een speels perspectief. Van hem zijn onder anderen bekend: de impressies van grachtenpanden in heldere kleuren.

Locatie: NH Kerk Zweeloo, De Wheem 10, 7851 TA Zweeloo.

Openingstijden: zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

De coronamaatregelen moeten in acht worden genomen. Bezoekers dienen zoveel mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Indien dit niet mogelijk is dan graag een mondkapje dragen.

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 24 juli 2021 t/m zondag 22 augustus 2021

zondag : 13:00-17:00
woensdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

NH Kerk
De Wheem 10
7851 TA ZWEELOO

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader