Zwerven tussen Wapse en Diever

6 juli, De Wapser Herberg in WAPSE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wandelpool Stichting De Mooiste Routes, opg. mooisteroutes.nl/wandelpools. Deze wandeling laat u heerlijk zwerven tussen twee dorpen aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Op de heenweg naar Diever, door grotendeels open gebied met weidse uitzichten, doet u onder andere het Landgoed Wap...

Lees meer

Wandelpool Stichting De Mooiste Routes, opg. mooisteroutes.nl/wandelpools.

Deze wandeling laat u heerlijk zwerven tussen twee dorpen aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Op de heenweg naar Diever, door grotendeels open gebied met weidse uitzichten, doet u onder andere het Landgoed Wapser Auwen aan en wandelt u geruime tijd langs de Wapserveensche Aa. Wie van rust houdt, komt hier aan zijn trekken. In Diever komt u langs korenmolen De Vlijt. Het tweede deel van de route wandelt u door Landgoed Berkenheuvel in het Drents-Friese Wold, een schitterend bosgebied, met als hoogtepunt een bezoek aan het Onderduikershol. Al met al een zeer afwisselende route, die u voor een groot gedeelte over onverharde paden en weggetjes voert.


Deze wandeling laat u heerlijk zwerven tussen twee dorpen aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Op de heenweg naar Diever, door grotendeels open gebied met weidse uitzichten, doet u onder andere het Landgoed Wapser Auwen aan en wandelt u geruime tijd langs de Wapserveensche Aa. Wie van rust houdt, komt hier aan zijn trekken. In Diever komt u langs korenmolen De Vlijt en kunt u in het centrum gebruikmaken van horeca. Het tweede deel van de route wandelt u door Landgoed Berkenheuvel in het Drents-Friese Wold, een schitterend bosgebied, met als hoogtepunt een bezoek aan het Onderduikershol (neem iets van verlichting mee!).
Al met al een zeer afwisselende route, die u voor een groot gedeelte over onverharde paden en weggetjes voert. U kunt eventueel het centrum van Diever mijden door de inkorting te volgen.

Praktische informatie
Het startpunt is bereikbaar met Qbuzz Byus 20, Steenwijk-Assen, halte Nieuwland (niet op za en zo).
Alternatief startpunt: parkeerterrein Tourist Info, Bosweg 2a, 7981 LE Diever. Dit startpunt is bereikbaar met bus 20, Assen-Meppel, halte Kasteel.

De openingstijden van het restaurant van De Wapser Herberg vindt u op de website.
U komt In Diever langs Korenmolen De Vlijt. Er wordt elke zaterdag gemalen van 9 - 12 uur, in de zomermaanden van 9 -16 uur.
In Diever zijn twee horecagelegenheden langs de route: café-restaurant 't Keernpunt (in de zomermaanden dagelijks geopend vanaf 11.30 uur) en café Brinkzicht (in de zomermaanden dagelijks geopend vanaf 12 uur).

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 6 juli 2022 : 10:30 - 15:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

De Wapser Herberg
Ten Darperweg 104
7983 KP WAPSE
0521 551278
www.wapserherberg.nl

gratis