Ons unieke Waddengebied

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Wist je dat het waddengebied groter is dan alleen de eilanden? Binnen het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee, kun je op zoveel manieren genieten! Het waddengebied is met zijn oppervlak van 10.000 km2 het grootste aaneengesloten wetland op aarde en daarmee uniek in de wereld. Op de zandplaten, in de geulen, op de duinen en op de kwelders komt een grote verscheidenheid aan planten en diersoorten voor. Zo is het waddengebied ook beroemd om het grote aantal vogels dat er voor komt. Ongeveer 10 tot 12 miljoen trekvogels maken jaarlijks een tussenstop in het waddengebied. Zoet en zout, nat en droog, sterke en zwakke stroming: planten en dieren moeten zich in het waddengebied voortdurend aanpassen. Alleen de allerslimste en allersterkste soorten overleven. 

Neem een kijkje bij jou in de buurt

De waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen behoort, naast onze Waddeneilanden, allemaal tot Waddengebied. Beleef de leukste routes over de eilanden én de Waddenkust, ervaar de mooiste verhalen of bekijk de vele mogelijke evenementen op de beste locaties.Benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Klik dan hier.

Visit Wadden

Bijna tien jaar na de erkenning van de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed is het de hoogste tijd dit gebied - met zijn uitzonderlijke universele waarden: de natuur van wereldklasse, dynamische landschap, aansprekende cultuur en eigen waddenspecifieke bedrijvigheid - goed op de kaart te zetten. Dat willen de marketing-organisaties Merk Fryslân, Marketing Groningen en Holland boven Amsterdam de komende jaren gaan doen. Dit doen zij o.a. door middel van content en communicatie vanuit het merk Visit Wadden!

Uitgelichte evenementen