Wandelen in Groningen

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Terug naar wandelen in Drenthe of Friesland en andere wandelinformatie

 

Wandelen is dé manier om je hoofd leeg te maken en op een fijne manier in beweging te zijn. En waar kan dit beter dan in Groningen! In deze provincie vind je afwisselende natuur, weidse landschappen en dorpen en steden. Trek dus nu gelijk je wandelschoenen aan en ervaar zelf de schoonheid van het Groninger landschap. Op deze pagina hebben we de leukste wandelingen samen met je kind of hond, rolstoelvriendelijke wandelpaden en de mooiste stadswandelingen op een rijtje gezet.  

Wandelen met kinderen

Vraag jij je ook af hoe jij jouw kind in no time van de bank afkrijgt voor een wandeling in de wifi-loze wildernis in Groningen? Zoek dan samen met je kind een wandeling uit waarbij wat leuks te doen is.

Loop langs een toffe uitkijktoren, in een historische borg of door een speelbos. Of ga op speurtocht, bijvoorbeeld met behulp van een app.

Opeens is wandelen dan nog leuker dan eerst! Met de routes die we op onze pagina hebben staan loop je dus niet zomaar een route, maar een kindvriendelijke wandeling die net dat beetje extra's te bieden heeft.

Gelukkig zijn deze er in Groningen genoeg! Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.


Meer informatie

Wandelen met je hond

Gaan we buiten op avontuur, dan zijn honden onze favoriete partners in crime. Je hond uitlaten behoort natuurlijk tot de dagelijkse verplichting, maar wandelen met je viervoeter kun je net zo leuk maken als je zelf wilt.

Ga samen op avontuur door wandelroutes uit te stippelen die voor jou en je hond geschikt zijn. Uitwaaien met je beste wandelvriend kan op heel veel plekken in de provincie Groningen: er zijn volop routes waar je hond niet aan de riem hoeft en lekker los kan lopen en rennen.  

Wij hebben verschillende leuke wandelingen voor jou en je viervoeter op een rijtje gezet. Het kan niet anders of hier staat iets bij waar jij en je furry friend heel blij van worden!

Let er wel op dat je hond nooit achter wild aan gaat en andere wandelaars niet tot last is.


Meer informatie

Rolstoelvriendelijke wandelroutes

Wandelen in de natuur is bewezen gezond en hartstikke leuk. Daarom is het belangrijk dat iedereen ervan kan genieten. VanPlan zocht naar rolstoelvriendelijke wandelroutes, die ook toegankelijk zijn voor mensen met een fysieke beperking.

Rolstoelvriendelijke wandelpaden onderscheiden zich van andere paden doordat er geen obstakels liggen, zoals grote boomwortels of andere vervelende opstaande randen. Ze zijn breed genoeg en er is geen los of mul zand. Dat betekent dat ze goed begaanbaar zijn.

Voor sommigen is het daarnaast belangrijk dat er een aangepast toilet is vlakbij de route; voor anderen is het fijn als er ruime parkeergelegenheid is. 

Bekijk gauw de verschillende routes die we voor je op een rijtje hebben gezet.


Meer informatie

Stadswandelingen

Genieten van oude gevels, historische hofjes, knusse straatjes en gezellige terrasjes. Een stadswandeling is de leukste en beste manier om een stad te ontdekken. Daarnaast zijn stadswandelingen goed bereikbaar – ze starten meestal bij het station – en zijn ze ook vaak niet al te lang. Dat is dus een win-win situatie!

In de provincie Groningen kun je je hart ophalen met leuke stadswandelingen in Appingedam, Delfzijl, Veendam, Winschoten, Winsum en natuurlijk stad Groningen zelf.

Ontdek al wandelend de historische gebouwen, smalle steegjes, kunst en verhalen van deze steden. Wij hebben de leukste stadswandelingen in deze steden voor je verzameld.


Meer informatie

Wandelen met Dagblad van het Noorden

In Dagblad van het Noorden verschijnen regelmatig artikelen of series waarin de leukste wandelroutes uitgelicht worden.

Neem bijvoorbeeld de serie Op de Loop. Lekker wandelen in de Drentse natuur. Bewegen in een wereld die bijna stilstaat. Daar gaat deze DVHN-serie over.

Of ga met Paul Straatsma op pad in Groningen. Hij omschrijft verschillende wandelroutes in de serie Mijn Streek.


Meer informatie